Vergelijken

8 procent afgelopen jaar verwisseld van autoverzekering

  • Gepubliceerd op 19-04-2017

Uit de gegevens van de Autoriteit Financiële Markten blijkt dat in het afgelopen jaar 8 procent van de autobezitters is verwisseld van autoverzekering en daarvoor naar een andere verzekeraar is overgestapt. Dat is een redelijk percentage en dat er automobilisten overstappen naar een andere verzekeraar komt onder meer doordat het kinderlijk eenvoudig is te wisselen. De overstap zelf kan een groot financieel voordeel opleveren in bijvoorbeeld de vorm van een lagere premie. Het overstappen van verzekeraar is in deze tijd heel gemakkelijk, want de autobezitter hoeft doorgaans alleen maar rekening te houden met een opzegtermijn van bijvoorbeeld een maand.

Er zijn ook autoverzekeringen die dagelijks opzegbaar zijn en dat maakt de stap natuurlijk nog gemakkelijker om voor een andere autoverzekeraar te kiezen. Het vergelijken van premies loont zeker de moeite en autobezitters die jaarlijks daarvoor de moeite nemen, kunnen zo steeds besparen op de premie van de autoverzekering. Ook als vindt er een stijging plaats van de premies er blijven altijd grote verschillen bestaan tussen de hoogste en de laagste premie bij verschillende verzekeraars. Bij een overstap kan ook nog rekening gehouden worden met de leeftijd van de wagen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de auto een leeftijd heeft bereikt, waarop er naar een mindere dekking kan worden gekeken. Bijvoorbeeld door over te stappen van een allrisk dekking naar een beperkt casco dekking of van een beperkte casco dekking naar een WA autoverzekering. Op deze manier kan er zelfs extra op de premie van de autoverzekering worden bespaard.