Vergelijken

Premies autoverzekering omhoog voor rijders in Tesla

  • Gepubliceerd op 21-06-2017

De premie voor de autoverzekering voor rijders in een Tesla gaat flink omhoog bij het Amerikaanse bedrijf AAA. Het gaat dan om eigenaren van een Tesla in Model S of Model X. De premiestijging bedraagt minimaal 30 procent. De Amerikaanse autoverzekeraar laat weten dat eigenaren van dergelijke modellen vaker schade claimen. Abnormaal vaak zelfs wordt gezegd en daarnaast komen de schadeclaims ook nog eens hoger uit in vergelijking met wagens in dezelfde klasse.

Automotive News heeft geschreven dat AAA tot dit standpunt is gekomen nadat schadedata geanalyseerd zijn van het Highway Loss Data Institute. AAA zag echter dezelfde bewegingen in de eigen data, zodat op basis van beide uitkomsten besloten werd de premies voor de autoverzekering te verhogen. Russ Rader is een woordvoerder van het Insurance Institue for Highway Safety en ondersteunt het besluit. Het is namelijk zo dat Tesla wagens bij veel ongelukken zijn betrokken en dat de herstelwerkzaamheden kostbaar zijn.

Bij het Tesla Model S is het bijvoorbeeld zo dat een achterwielaandrijving met een defect 46 procent meer dan gemiddeld geclaimd wordt. De reparatiekosten vallen dan dubbel zo hoog uit in vergelijking tot de gemiddelde kosten van deze herstelwerkzaamheden. Rijders in een Tesla Model X dienen nog vaker dan gemiddeld claims in. Het is namelijk zo dat er 41 procent meer claims ingediend worden door deze groep rijders. Overigens kan Tesla zich niet in de analyse vinden en zijn de modellen van Tesla niet standaard te vergelijken met andere wagens, zoals een Volvo stationcar. Volgens Tesla maakt Model S zelfs de kleinste kans dat er schade ontstaat.