Vergelijken

Stormschade? Controleer de dekking van de autoverzekering

  • Gepubliceerd op 07-06-2017

Er heeft een flinke storm huisgehouden in het land en als gevolg daarvan bestaat de mogelijkheid dat de auto schade heeft opgelopen. Alle reden dus om na te gaan op de autoverzekering deze stormschade ook dekt, zodat men niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er kan in elk geval gesteld worden dat een WA autoverzekering geen enkele dekking biedt voor stormschade. De dekking van de WA polis is er namelijk op gericht om schade die aan derden is toegebracht te vergoeden. Mocht er schade zijn ontstaan aan de auto en er is sprake van een beperkt casco dekking of allrisk autoverzekering dan kan de schade wel door de verzekeraar worden vergoed.

Het is wel altijd aan te raden om even de voorwaarden van de polis door te nemen om te controleren op welke wijze de verzekeraar omgaat met schade als gevolg van een storm. Bij het claimen van een stormschade kan dat een gevolg hebben voor de hoogte van de premie. Als er sprake is van een eigen risico moet de verzekerde dat bedrag in elk geval voor eigen rekening nemen. Overigens heeft stormschade over het algemeen niet direct invloed op de opgebouwde schadevrije jaren. Er wordt gesproken van een storm als de KNMI heeft geconstateerd dat er sprake is van een windkracht 9 of meer. De verzekeraars gaan echter uit van een storm indien er sprake is van windkracht 7 of meer. Rondvliegende dakpannen of schade door een afbrekende tak van een boom wordt als schade door storm gezien.