Vergelijken

Prepaid autoverzekering betalen per 1000 kilometers

  • Gepubliceerd op 05-07-2017

Er is gestart met een proef door Nationale Nederlanden en Vodafone in de vorm van een prepaid autoverzekering. De polis krijgt de naam Bundelz en is een autoverzekering waarmee er een bundel van 1000 kilometer kan worden aangeschaft. Er hoeft dan geen maandelijkse premie meer te worden betaald en dat is natuurlijk ideaal voor de automobilist die maar af en toe in de auto rijdt.

De automobilist die af en toe rijdt in de auto legt in de week niet meer dan honderd kilometer af en op jaarbasis minder dan 7.500 kilometer. Voor deze groep is de prepaid autoverzekering perfect, want de vaste kosten van een reguliere polis die per maand moeten worden betaald, zijn in verhouding dan te hoog. Deze groep betaalt dan namelijk net zoveel als andere rijders die bijvoorbeeld 100.000 kilometer per jaar rijden.

Het is dan ook zeker positief te noemen dat er nu een Bundelz polis komt, waarbij er alleen voor het verzekeren betaald wordt voor het gebruik en niet puur voor het bezit van de wagen. Consumenten hebben lange tijd gewacht op een dergelijke polis die nu voor lage prijzen wordt aangeboden. Het is namelijk mogelijk om een WA bundel te kopen van 50 euro en een WA casco bundel voor 70 euro. Hiermee is er sprake van een verzekering voor in totaal 1000 kilometer. Om het aantal kilometers te registeren, is er sprake van een slimme stekker van Vodafone. Bij het bereiken van de limiet wordt er een bericht naar de verzekerde gezonden en vindt er verlenging van de bundel plaats.