Vergelijken

EU onderzoekt richtlijnen autoverzekering

  • Gepubliceerd op 16-08-2017

De EU gaat de richtlijnen met betrekking tot de autoverzekering onderzoeken en is van plan een betere bescherming te bieden aan slachtoffers van ongevallen in de Europese Unie. De eurocommissaris van Financiële Diensten heeft laten weten dat deze slachtoffers een betere bescherming verdienen. Er is namelijk geconstateerd dat de regels met betrekking tot het afwikkelen van ongelukken niet gelijk is in alle landen van de Europese Unie. Iedereen die met een auto de grens overgaat, kan met een ongeluk te maken krijgen. Er moeten daarvoor goede richtlijnen worden geboden. De huidige richtlijnen met betrekking tot de autoverzekeringen en afhandeling van ongevallen stammen uit 2009.

Die richtlijnen sluiten niet meer goed aan op de trends van deze tijd, waarbij onder meer gedoeld wordt op de ontwikkelingen die gaande zijn ten aanzien van de zelfrijdende auto. Verder is het de bedoeling om de slachtoffers een betere bescherming te bieden indien er sprake is van een faillissement van de verzekeraar. Of bijvoorbeeld dat het schadeverleden in het ene land niet meetelt voor het aantal schadevrije jaren in een ander land. Dit kan namelijk voorkomen als er sprake is van een verhuizing vanuit het ene land in de Europese Unie naar een ander land. Er wordt eerst een onderzoek gehouden onder burgers en organisaties. In oktober wordt er dan gekeken op welke manier de richtlijnen naar de huidige tijd kunnen worden aangepast. Er kan dan in de toekomst gerekend worden op een betere bescherming van de autobezitters die in een land in de Europese Unie te maken krijgen met een ongeval.