Vergelijken

Mannen claimen hogere schade via autoverzekering

  • Gepubliceerd op 20-09-2017

Er wordt door vrouwen en mannen net zo vaak een schadeclaim ingediend via de autoverzekering, maar er is wel een verschil in de hoogte van de geclaimde schade. Het blijkt namelijk dat mannen gemiddeld genomen een hoger bedrag aan schade claimen bij de autoverzekeraar. Het gemiddelde bedrag dat aan schade geclaimd wordt door mannen ligt ongeveer 14 procent hoger in vergelijking met het bedrag dat door vrouwen aan schade wordt geclaimd. De meeste schades in het verkeer die geclaimd worden via de autoverzekering ontstaan door de uitvoering van bijzondere verrichtingen. Daarnaast geldt dat ruitschade eveneens vaak het onderwerp is van de claim.

De mannen claimen volgens een onderzoek dat door een vergelijkingssite is uitgevoerd ongeveer 300 euro per geval aan schade dan vrouwen. Het gemiddelde schadebedrag voor vrouwen komt uit op 2.057 euro en bij mannen ligt dat bedrag op 2.370 euro. Dat is ongeveer 14 procent meer. Vaak wordt gedacht dat vrouwen meer schade rijden, maar uit deze vergelijking blijkt dat mannen net zo vaak met schade te maken krijgen en zelfs hogere claims indienen. Mannen hebben vaker schade door het ontstaan van een kop-staart botsing en bij vrouwen geldt dat de bijzondere verrichtingen vaker een probleem vormen, waardoor er schade ontstaat. Bij bijzondere verrichtingen kan er gedacht worden uit het wegrijden uit een parkeersituatie, maar ook aan het wisselen van rijstrook of het keren van de auto. Overigens claimen mannen weer meer schade via de autoverzekering als deze is ontstaan via bijzondere verrichtingen, want deze groep claimt 200 euro meer dan vrouwen.