Vergelijken

Centraal Beheer zet in op autoverzekering zelfrijdende auto

  • Gepubliceerd op 18-10-2017

Centraal Beheer zet zich in op de markt voor het bieden van autoverzekeringen voor zelfrijdende elektrische auto’s en deelauto’s. Achmea heeft als moederbedrijf een contract gesloten met het bedrijf Amber in Eindhoven. Er wordt door dit bedrijf mobiliteit geboden, waarbij er zelf geen auto’s geleverd worden. De actieve inzet op de ontwikkeling van innovatieve producten is belangrijk voor de verzekeraar. Robert Otto heeft als lid van de Raad van Bestuur van Achmea laten weten dat de kans groot is dat de bestaande autoverzekering een andere vorm krijgt. Op dit moment worden er data gebruikt voor het vaststellen van de premies die later voor een deel niet meer relevant worden geacht. Er wordt in de toekomst met realtime data gewerkt in plaats van met statische data.

Het is voor alle verzekeraars uiteraard nog onduidelijk hoe de toekomst er met de zelfrijdende wagens er precies uit komt te zien. Voor deze verzekeraar is afwachten wat er gaat gebeuren geen optie. Het streven is namelijk om toonaangevend te zijn in deze branche. Daarom is er ook voor gekozen om actief te worden en onder meer met partners als het bedrijf Amber nieuwe mogelijkheden te verkennen en stappen te zetten. De zelfrijdende wagens van Amber die door de verzekeraar worden verzekerd rijden zonder bestuurder. Er is sprake van software in de wagens die realtime data bieden en op basis daarvan kan vooraf bekeken worden op welke locaties en op welke tijdstippen er een grote vraag naar zelfrijdende deelauto’s groot is. Vanaf 2021 gaat Amber de zelfrijdende elektrische deelauto produceren.