Vergelijken

WA autoverzekering bij glijpartij niet afdoende

  • Gepubliceerd op 13-12-2017

De gladheid van de afgelopen dagen heeft tot veel overlast geleid en vooral ook tot veel ongelukken met de auto, waarbij de WA autoverzekering niet afdoende is als daardoor schade aan de eigen auto is ontstaan. Op het moment dat er meer dan vijf centimeter sneeuw ligt neemt het aantal ongevallen met 50 procent toe. Bovendien kunnen de verzekeraars in dat geval rekening houden dat er per dag meer dan een miljoen euro aan kosten ontstaan. Als een automobilist alleen een WA autoverzekering heeft en door een glijpartij schade aan de auto krijgt, wordt dat niet vergoed. Er zijn de afgelopen dagen duizenden ongevallen met de auto gebeurt.

Overigens wordt over enkele maanden pas duidelijk hoe groot de totale schade is geweest. Er zijn wel tips om te voorkomen dat er schade aan de eigen auto ontstaat tijdens winterse weersomstandigheden. Het beste is natuurlijk om niet de weg op te gaan, maar als dat wel moet dan is het aan te raden voldoende afstand tot de voorligger te houden. Vanuit stilstand optrekken kan tot een fikse glijpartij leiden. Als er te veel gas gegeven wordt, dan kan dat leiden tot slippende banden en die graven zich dan diep in de sneeuw in, zodat het lastig wordt om nog weg te komen. Het rijden met winterbanden is natuurlijk aan te bevelen. Er is sprake van een kortere remweg als er met winterbanden gereden wordt in plaats van met zomerbanden. Als er op een dag sneeuw valt, zijn er gemiddeld per dag 2.500 aanrijdingen.