Vergelijken

Premie autoverzekering fors gestegen in Overijssel

  • Gepubliceerd op 03-01-2018

In vergelijking met 2015 hebben de autobezitters in de provincie Overijssel in 2017 met een forse premiestijging van de autoverzekering te maken gehad. In deze provincie is de premie in een periode van twee jaar met maar liefst bijna 30 procent gestegen. Er zijn plaatsen in Overijssel waar de premie nog forser is gestegen. Bijvoorbeeld in Deventer, waar de autobezitters te maken kregen met een premiestijging van 47 procent. In andere provincies in Nederland is de verzekeringspremie minder fors gestegen, maar in Groningen, Flevoland en Zeeland is er ook zeker sprake van een behoorlijke stijging. Het gaat hier om een stijging van ongeveer 25 procent. De autoverzekeraars hebben de premies verhoogd om als het ware een inhaalslag te maken aangezien er verlies wordt geleden op bepaalde verzekeringsproducten.

De Nederlandsche Bank heeft al eerder een waarschuwing doen uitgaan aan de verzekeraars. In Nederland is er één provincie waar de premies van de autoverzekering niet extreem zijn gestegen en dat is de provincie Drenthe. Over het algemeen zijn de WA-autoverzekering het meest in premie gestegen, gevolgd door de beperkte casco verzekeringen. De allrisk verzekeringen zijn het minst in premie gestegen. Hiervoor komt de gemiddelde stijging uit op 13 procent. Opvallend is ook dat in de stedelijke gebieden, zoals in onder meer Rotterdam de stijging evenmin erg hard is gegaan. Hier is de stijging van de premie van de autoverzekering ongeveer uitgekomen op 20 procent. Naast dat autoverzekeraars verlies lijden, geldt ook dat er tegenwoordig duurdere schades door autobezitters worden geclaimd, zodat er meer geld door verzekeraars wordt uitgegeven.