Vergelijken

Autoverzekering duur voor jongeren

  • Gepubliceerd op 07-02-2018

Een jonge bestuurder van 18 jaar betaalt extra veel premie voor de autoverzekering. Het bedrag komt volgens een vergelijking die is uitgevoerd uit op ongeveer1.800 euro tot 2.000 euro per jaar. Geld.nl heeft de premies van autoverzekeringen voor de jongeren onderzoekt en trekt de conclusie dat het haast onbetaalbaar is voor bestuurders van 18 jaar. De vergelijking heeft plaatsgevonden tussen verschillende soorten autoverzekeringen. Zo is de WA autoverzekering in het onderzoek meegenomen, maar ook de beperkt cascoverzekering. Bestuurders van 18 jaar die eigenaar zijn van een auto blijken tot wel 200% meer te betalen dan een autobezitter met de leeftijd van 25 jaar. Het gaat hierbij om verzekerden die nog geen schadevrije jaren hebben opgebouwd.

Dat de jongeren zoveel meer premie betalen, komt onder meer voort uit de veronderstelling dat deze groep een grotere kans heeft schade te veroorzaken. Als er gekeken wordt naar de laagste premie en de hoogste premie voor 18-jarigen is er een verschil te constateren van 2.000 euro. Overigens hebben de jongeren nog een probleem, want veel verzekeraars accepteren niet eens 18-jarige die een autoverzekering willen afsluiten met alleen de wettelijke aansprakelijkheid. De reden is dat de premie die dan in rekening wordt gebracht te hoog is om daarmee te voorzien in het afdekken van extra risico. Overigens is er al vaker onderzoek gedaan naar de verschillen in premies die jongeren moeten betalen. Jongeren zijn bovendien niet de enige groep die problemen ondervinden, want ook voor ouderen geldt vaak dat er een hogere premie betaald moet worden.