Vergelijken

Duurdere autoverzekering voor jongeren met stoere auto

  • Gepubliceerd op 07-03-2018

Jongeren die een auto in het bezit hebben, zijn voor het afsluiten van een autoverzekering al duurder uit. Het maakt echter ook verschil in wat voor type auto er wordt gereden. Indien blijkt dat er sprake is van een zogenaamde stoere auto valt de premie van de autoverzekering hoger uit dan wanneer er bij wijze van spreken in een boodschappenwagentje gereden wordt. Bij stoere auto’s gaat het om automerken als BMW, Volkswagen en Audi en als daarvoor een autoverzekering afgesloten wordt, gaat de premie van de autoverzekering omhoog. Dat kan tot honderden euro’s verschil opleveren. In het onderzoek is overigens de groep jongeren betrokken met een leeftijd tussen 18 en 25 jaar die geen schadevrije jaren hebben.

De leeftijd van de bestuurder speelt standaard een rol bij de premie van de autoverzekering. De auto is een andere factor, waarbij het vermogen en het gewicht een belangrijke rol spelen. Voor een zwaardere auto wordt bijvoorbeeld ook meer verzekeringspremie betaald. Het blijkt dat het voor jongeren die in een Suzuki Alto rijden het meest voordelig is als het gaat om de premie van de verzekering. Het loont voor jongeren dus zeker de moeite om bij de aankoop van een auto rekening te houden met het type auto. Hoewel jongeren zich doorgaans bij de keuze voor een auto niet laten leiden door de hoogte van de premie van de autoverzekering kan dat zeker wel verstandig zijn. Om zo min mogelijk premie te betalen, is het uiteraard ook verstandig de autoverzekeraars met elkaar te vergelijken.