Vergelijken

ANWB heeft beste site voor autoverzekering

  • Gepubliceerd op 11-04-2018

Het onderzoeksbureau WUA heeft bekendgemaakt dat de ANWB voor de tiende keer op rij de beste site voor een autoverzekering heeft. Er wordt regelmatig een onderzoek gehouden door WUA onder consumenten die tijdens de uitvoering van het onderzoek zich online oriënteren op het afsluiten van een autoverzekering. In de maand maart is gebleken dat de ANWB de beste score kreeg met betrekking tot de performance. Een belangrijk punt waar consumenten blijkbaar waarde aan hechten, is de perceptie van het merk. De verzekeraar bestaat natuurlijk al een erg lange tijd en dat boezemt vertrouwen in bij de consument. Het betrouwbare imago draagt daaraan bij en wordt eveneens uitgestraald via de website waar verzekeringen, zoals een autoverzekering kan worden afgesloten.

Overigens gaat het om de perceptie van het merk en de performance vooral om de site die via een desktop of laptop wordt bezocht. Als het gaat om de mobiele sites voor autoverzekeringen zijn er andere verzekeraars die een betere score krijgen. Het gaat dan onder meer om Interpolis en om Unive. De consumenten beleven een uitstekende ervaring bij het mobiel bezoeken van de sites van deze verzekeraars. Naast de ANWB zijn er nog een aantal verzekeraars die een dikke plus krijgen, zoals Centraal Beheer en FBTO. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat Independer wat minder populair is geworden en dat geldt eveneens voor de autoverzekeraar Allsecur. Overigens zijn de verschillen tussen de verzekeraars niet enorm groot te noemen en gaat het tijdens de uitvoering van het onderzoek om een momentopname tijdens het bezoeken van de sites voor autoverzekeringen.