Vergelijken

Waarde van de auto gerelateerd aan dekking autoverzekering

  • Gepubliceerd op 25-04-2018

Er zijn autobezitters die ieder jaar weer opnieuw een vergelijking maken naar de beste en voordeligste autoverzekering, waarbij ook naar de dekking wordt gekeken. Bij het rekening houden met de dekking vormt de leeftijd van de auto vaak een uitgangspunt. Bijvoorbeeld het WA laten verzekeren van de auto zonder casco dekking als de auto een leeftijd heeft van 8 jaar of ouder. Of een beperkt casco dekking afsluiten als de auto 4 jaar is. De Consumentenbond heeft echter laten weten dat het net zo goed van belang is om naar de waarde van de auto te kijken op het moment dat de keuze voor een autoverzekering met een bepaalde dekking wordt gemaakt.

Een auto gaat tegenwoordig veel langer mee dan in het verleden het geval was en dat betekent dat de waarde ervan ook veel langer wordt behouden. Het is bijvoorbeeld ook zo dat de gemiddelde leeftijd van een auto die rijp is voor de sloop in een periode van twintig jaar gestegen is met 5 jaar. Dat zijn cijfers die van BOVAG afkomstig zijn. Er zijn dan ook steeds meer autobezitters die de keuze maken om niet alleen een WA autoverzekering af te sluiten, maar ook de keuze te maken voor een extra dekking. Tegenwoordig kan een wat oudere wagen ook nog wel een waarde hebben van duizenden euro’s. Het is daarom bij het maken van een keuze voor een autoverzekering ook belangrijk om naar de waarde van de wagen te kijken en niet alleen naar de leeftijd van de auto.