Vergelijken

Autoverzekering duur in Maastricht en goedkoop in Groningen

  • Gepubliceerd op 04-07-2018

Ieder jaar worden er onderzoeken uitgevoerd naar de premies van autoverzekering met een vergelijking tussen de prijzen in verschillende steden. In de Randstad is het bekend dat de premie van een autoverzekering doorgaans hoger ligt en ook dat er in dorpen in bijvoorbeeld Friesland of Groningen minder premie betaald wordt. De eerste plek qua hoogste premie is echter nu overgenomen door Maastricht. Hier heeft er een gemiddelde stijging van de prijs plaatsgevonden van meer dan 11%. De reden dat er sprake is van een forse stijging van de verzekeringspremie is doordat er in deze stad veel auto’s worden gestolen. Maastricht ligt nabij de grens en het is voor autodieven relatief eenvoudig om met een gestolen auto snel de grens over te vluchten.

Na Maastricht volgt Amsterdam en op de derde plek staat Den Haag als het gaat om de hoogste verzekeringspremie voor het verzekeren van de auto. Het blijkt dat er in Groningen veel minder betaalt hoeft te worden voor het verzekeren van de auto. Dat geldt eveneens voor plaatsen als Assen in Drenthe en Leeuwarden in Friesland. Als er op jaarbasis gekeken wordt naar de prijs die betaald moet worden voor een autoverzekering wordt er in Maastricht gemiddeld 105 euro meer betaald. Ongeacht het aantal schadevrije jaren of dekking van de autoverzekering geldt dat deze stad in Limburg het duurste is om ni 2018 de auto te verzekeren. Het mag dan ook voor zich spreken dat het voor de inwoners van Maastricht is aan te raden om een goede vergelijking te maken en zo nodig over te stappen.