Vergelijken

Belang van autoverzekering met pechhulp tijdens autovakantie

  • Gepubliceerd op 18-07-2018

Aan het einde van deze week zijn alle scholen in Nederland gesloten en is het tijd om op vakantie te gaan. Een deel van de Nederlanders gaat met de auto op vakantie naar bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje, Duitsland of Italië. Het is dan belangrijk om een autoverzekering te hebben met pechhulp in het buitenland als aanvullende dekking. Dat hoeft uiteraard niet als er op een andere manier een dekking is gevonden voor pechhulp in het buiten, zoals via de ANWB. Het komt maar al te vaak voor dat er pech ontstaat met de auto in het buitenland. Er worden ineens lange afstanden gereden en de temperatuur die vaak in het buitenland wat hoger ligt, is eveneens een factor die meespeelt.

Het is niet zo dat elke autoverzekering automatisch voorziet in het verlenen van hulp in het buitenland als er met de auto pech ontstaat. Wie opeens stil komt te staan op de Franse snelweg is maar wat blij als er wel een beroep gedaan kan worden op de pechhulp service van de autoverzekering. De betreffende alarmcentrale kan dan ingeschakeld worden. Er wordt dan direct professionele bijstand verleend en de hulp richt zich daarbij niet alleen op het voertuig, maar ook op de bestuurder en passagiers. Uiteraard is het altijd verstandig om de auto voor vertrek even door een garagebedrijf te laten controleren. Bijvoorbeeld door een complete zomercheck of een vakantiecontrole te laten uitvoeren. Dat kan in elk geval een hoop ellende schelen als men onderweg is naar de vakantiebestemming in het buitenland.