Vergelijken

Korting autoverzekering voor jongeren bij rijstijlpolis

  • Gepubliceerd op 01-08-2018

In 2018 zijn de premies voor autoverzekeringen verhoogd en vooral jongeren worden geconfronteerd met hogere verzekeringspremies. Ongeveer 50% van de jongeren lijkt het wel om een rijstijlpolis af te sluiten, waarbij er afhankelijk van het rijgedrag een korting op de premie van de autoverzekering gegeven wordt. Het is in Nederland echter nog niet een optie die door veel verzekeraars wordt aangeboden. De ANWB is een van de verzekeraars die een korting op de autoverzekering in het vooruitzicht stelt als er sprake is van net rijgedrag. Er wordt bijgehouden hoe de bestuurder zich in het verkeer gedraagt, waarbij er beoordeeld wordt of er sprake is van te snel rijden, abrupt remmen of gas geven. Hiervoor wordt software gebruikt die de gegevens tijdens het rijden registreert.

Automobilisten hebben de mogelijkheid om aan de hand van hun rijgedrag bij de ANWB een korting op 30% op de premie van de autoverzekering te krijgen. Er zijn overigens nog een paar andere partijen die ook op een dergelijke basis werken, maar er net even anders invulling aangeven. Zo biedt Ansvar naast een korting van maximaal 20% ook de gelegenheid om spaarmunten te verzamelen om daarvoor cadeaus aan te schaffen. Daarnaast worden er beloningen uitgedeeld in de vorm van chocoladerepen en linnentassen. Voor jongeren is het zeker aan te bevelen om in elk geval een goede vergelijking te maken om zo niet te veel premie voor de autoverzekering te moeten betalen. Het delen van rijgegevens in ruil voor een korting wordt door jongeren als een interessante optie gezien.