Vergelijken

Verdubbeling premie autoverzekering voor jongeren na schade

  • Gepubliceerd op 22-08-2018

De premie van een autoverzekering is voor jongeren al hoger in vergelijking met de oudere bestuurders, maar op het moment van schade kan deze zomaar nog een keer verdubbelen. Het blijkt dat jonge bestuurders met een verdubbeling van de premie van de autoverzekering te maken kunnen krijgen als er sprake is geweest van een auto-ongeluk. Dat is nog niet het enige, want het ongeluk en de schade leiden niet alleen tot de hogere premie, maar eveneens tot een negatief aantal schadevrije jaren. Op het moment dat er sprake is van een negatief aantal schadevrije jaren wordt het voor de jonge bestuurder haast onmogelijk gemaakt om over te stappen naar een andere autoverzekering. Er volgt bij de meeste autoverzekeraars simpelweg een afwijzing als er sprake is van een negatief aantal schadevrije jaren.

Hierop zijn er maar een aantal uitzonderingen. Univé is bijvoorbeeld een verzekeraar waar niet direct automatisch een afwijzing volgt en dat geldt ook voor de autoverzekering van Centraal Beheer. Zo zijn er nog een aantal verzekeraars waar de jonge bestuurder nog een kans krijgt. Bij de aanschaf van een nieuwe auto door de jonge bestuurder kan het maar zo zijn dat de bestaande verzekeraar met een afwijzing komt. Er is vaak sprake van een nieuw proces van acceptatie op het moment dat een nieuwe auto wordt aangeschaft. De autoverzekering wordt voor jongeren van 18 jaar niet alleen duurder, maar er ontstaan ook problemen na het ongeval in verband met de overstap naar andere verzekeraars of met het verzekeren van een nieuwe auto.