Vergelijken

Verkeersovertreders betalen hogere premie autoverzekering

  • Gepubliceerd op 19-09-2018

Er is onlangs een onderzoek uitgevoerd naar automobilisten die te maken hebben gehad met een straf voor een verkeersovertreding in relatie tot de premie van de autoverzekering. Hierover is onder meer in het AD gepubliceerd en het blijkt dat de verkeersovertreders die met een strafrechtelijke vervolgen te maken hebben gehad een hogere premie voor de autoverzekering betalen. Indien er recent een verkeersovertreding is begaan door een automobilist is het zelfs niet altijd mogelijk om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Niet alleen verkeersovertreders zien zich geconfronteerd met een hogere premie, maar ook anderen die een strafbaar feit hebben gepleegd. Bijvoorbeeld het afsteken van vuurwerk op illegale wijze. Het onderzoek is overigens uitgevoerd door Autoverzekering.nl.

Indien er een aanvraag voor een verzekering van de auto gedaan wordt, kan het zijn dat er vragen gesteld worden die betrekking hebben op de acceptatie. Deze vragen kunnen betrekking hebben op overtredingen die de aanvrager in het verleden heeft gedaan. Indien deze vragen niet op een eerlijke manier worden beantwoord, kan dat gevolgen hebben voor de geldigheid van de autoverzekering. De verzekeraar kijkt bij de acceptatie naar het risicoprofiel van de aanvrager. Het komt voor dat automobilisten die een rijontzegging hebben gekregen en een verplichte cursus hebben gevolgd nog te maken krijgen met problemen als het gaat om het afsluiten van een verzekering voor de auto. Er is overigens een verzekeraar die speciaal voor de risicogroepen de mogelijkheid biedt om een autopolis af te sluiten. Het is dan echter wel zo dat er een fors hogere premie wordt betaald.