Vergelijken

Premie autoverzekering 30 procent gestegen in 2 jaar tijd

  • Gepubliceerd op 17-10-2018

Het komt regelmatig in het nieuws dat de premies van autoverzekeringen weer omhoog gaan. Dat is ook niet vreemd als de afgelopen twee jaar laat zien dat de premie inmiddels 30% is gestegen. In bepaalde situaties kost alleen de premie van een WA-autoverzekering al een bedrag van 1.000 euro op jaarbasis. Het maakt daarbij overigens uit in welke gemeente de autobezitter woont en van welke leeftijd er sprake is. Ook de cataloguswaarde speelt daarbij een rol. In Rotterdam kost de premie het meest met een gemiddelde prijs van 943 euro op jaarbasis. Dat is maar liefst een stijging van 37% in vergelijking met de autoverzekeringspremie die er in 2016 werd betaald.

De woonplaats is een belangrijke factor voor verzekeraars. Die bepaalt namelijk wat het risico is op bijvoorbeeld het ontstaan van schade of diefstal van de auto. Het is dan ook niet verrassend dat de premie die in Amsterdam betaald moet worden eveneens hoger ligt. In Amsterdam is de premie met 35% gestegen. Ook in Tilburg is er sprake van een fors stijgingspercentage van 36%. De premie voor autobezitters in Tilburg is overigens weer minder hoog met een gemiddelde van 768 euro. In Amsterdam is de premie gemiddeld 839 euro. Groningen is een stad waar de premies een minder grote stijging hebben doorgemaakt. De stijging ten opzichte van 2016 was hier 18% en de premie bedraagt gemiddeld 633 euro. Dat zijn in elk geval forse verschillen. Daarom is het zeker lonend om toch elk jaar weer de moeite te nemen om premies van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.