Vergelijken

Premie autoverzekering duurder bij hogere cataloguswaarde

  • Gepubliceerd op 03-10-2018

De premie van de autoverzekering is mede afhankelijk van de cataloguswaarde. Voor een auto met een hogere cataloguswaarde is er sprake van een hogere premie voor de autoverzekering. In dat kader mag verwacht worden dat de autoverzekering binnenkort qua premie al stijgt nu er sprake is van een hogere bpm. Er is hiervoor al gewaarschuwd door Independer en sinds een maand geldt dat de Belastingdienst nieuwe regels heeft ingevoerd voor het vaststellen van de bpm. De regels hebben onder meer betrekking op de CO2-uitstoot van voertuigen, zoals bestelbussen, motoren en auto’s. Door de invoering van de nieuwe regels worden de auto’s duurder, maar op dit moment is nog niet helemaal duidelijk in hoeverre de prijzen stijgen bij de autodealers.

Het is in elk geval wel duidelijk dat er sprake is van een hogere premie voor de autoverzekering als er nu een nieuwe auto gekocht wordt. Er wordt van de cataloguswaarde gebruik gemaakt om de hoogte van de premie te berekenen en die wordt hoger naarmate de cataloguswaarde ook hoger wordt. Dat komt omdat de verzekeraars te maken krijgen met een hogere schadepost op het moment dat een nieuwe auto total loss wordt verklaard. De auto heeft dan namelijk een hogere aanschafprijs op basis waarvan de schadevergoeding wordt berekend. Wie een nieuwe auto gaat kopen, heeft de mogelijkheid om een nieuwe autoverzekeraar te zoeken. Dat betekent dat er alle gelegenheid is om de premies van de autoverzekering te vergelijken en voor een goedkope optie te kiezen. Daarbij moet uiteraard wel op de voorwaarden gelet worden.