Vergelijken

Autoverzekering lastig voor taxichauffeur

  • Gepubliceerd op 19-12-2018

Het is lastig voor taxichauffeurs om aan een autoverzekering te komen. Het afgelopen jaar was het al moeilijk om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Daar is dit jaar in elk geval geen verbetering in gekomen. Er zijn minder verzekeraars en degene die nog wel verzekeringen aanbieden, hanteren strikte voorwaarden. Taxichauffeurs zijn net als particulieren verplicht om in elk geval een autoverzekering te hebben voor wettelijke aansprakelijkheid. Er zijn echter meerdere verzekeraars opgehouden met het aanbieden van dergelijke polissen aan chauffeurs in de taxibranche. Nationale Nederlanden is er bijvoorbeeld mee gestopt. De reden daarvoor is dat er sprake is van te veel schade en dat in verhouding met een lage premie. Het blijkt voor deze verzekeraar niet rendabel te zijn om polissen aan taxichauffeurs aan te bieden.

De Nederlandse Bank heeft al waarschuwingen doen uitgaan om de premies te laten stijgen of op te houden met het aanbieden van taxipolissen. Aan dat laatste heeft NN gehoor gegeven. Andere verzekeraars zijn niet gestopt, maar hebben de voorwaarden wel strenger gemaakt. De Vereende, Centraal Beheer en Avero zijn verzekeraars die nog wel polissen aanbieden en strenge voorwaarden hebben. Het is voor taxichauffeurs steeds moeilijker om een betaalbare autoverzekering af te sluiten. De regels zijn echt streng en voor de individuele taxi´s lijkt het haast een onmogelijke opgave te worden. Overigens is het aantal taxibedrijven in de loop der jaren enorm gestegen met onder meer eenmanszaken. Dat waren er in 2014 nog 3.750 en het afgelopen jaar al 7.450. Schades lijken vooral veroorzaakt te worden door jonge en onervaren taxichauffeurs.