Vergelijken

Veilige Rijderskorting bij ANWB autoverzekering

  • Gepubliceerd op 16-01-2019

Wie lid is van de ANWB profiteert al van een korting op de autoverzekering. De korting loopt voor de leden op tot 20% van de premie. Er is echter ook een ander soort korting dat toegepast wordt. Die korting op de premie van de autoverzekering betreft de Veilige Rijderskorting. Het gaat hier om de keuze voor een speciale Veilig Rijden Autoverzekering. Daarop is een korting van toepassing als de verzekerde veilig rijdt. Het betreft hier overigens een tijdelijke actie voor leden van de ANWB en de actie loopt tot en met 24 februari 2019. De Veilige Rijderskorting op de premie van de autoverzekering is maximaal 30%. Wie nu de autoverzekering afsluit tijdens de actieperiode profiteert bovendien extra van een bedankkorting. Deze korting bestaat uit een percentage van 20%.

Op deze wijze wordt het verzekeren van de auto wel heel goedkoop. Er zijn overigens verschillende dekkingen om een keuze uit te maken. Bijvoorbeeld alleen een verzekering voor de wettelijke aansprakelijkheid of ook een verzekering voor schade aan de eigen auto. Die is weer te onderscheiden in een beperkt casco + WA of in een volledige casco + WA. Bij de Veilig Rijden Autoverzekering gelden er speciale voorwaarden tijdens de actieperiode. De korting is afhankelijk van de mate waarin de verzekerde veilig rijdt. Er vindt dan ook ieder kwartaal door de verzekeraar een beoordeling plaats over het veilig rijden. Op basis daarvan krijgt de verzekerde een korting op de premie en deze wordt uitbetaald. Tot 20% extra korting is mogelijk gedurende het eerste jaar bij de casco verzekering.