Vergelijken

Meer schadeclaims autoverzekering voor bepaalde automerken

  • Gepubliceerd op 20-03-2019

Er zijn ieder jaar wel onderzoeken naar welk merk auto’s het vaakst bij ongevallen betrokken zijn. Daaruit voortvloeiend is er sprake van het vaststellen dat de schadeclaims op autoverzekering voor bepaalde automerken groter is. Zo zijn onlangs ook de resultaten uit een Brits onderzoek naar voren gekomen. Er is een lange lijst gemaakt met dertig autotypen het vaakst bij een ongeval betrokken bleken te zijn. Daar komen vaak ook claims op de autoverzekering bij kijken. Het Britse onderzoek wijst in elk geval uit dat de Toyota Prius een auto is die het vaakst bij een ongeval betrokken is. Daar is wellicht overigens nog een verklaring voor.

Het automerk en type is onder meer populair onder taxichauffeurs en rijden voor Uber. Naast dit autotype is ook de Citroën Saxo vaak betrokken bij ongevallen in het verkeer. Ook hier is weer een verklaring voor. Deze auto is namelijk enorm populair onder jongeren en die hebben natuurlijk nog maar weinig rijervaring. In Nederland is dit type overigens veel minder populair en rijden er niet veel van rond. Een ander autotype dat nog de aandacht verdient op basis van het aantal ongevallen is de BMW 330D en ook de 530D. Het grote aantal ongevallen krijgt als verklaring dat de bestuurders van dergelijke auto’s vaak haast hebben. Een haastige rijstijl leidt sneller tot ongevallen. De Peugeot 106 sluit de top 5 van de autotypen met meeste ongevallen. Dat is wel bijzonder, want deze auto is al lange tijd niet eens meer in productie en dat geldt ook voor de Citroën Saxo.