Vergelijken

Autoverzekering vaak onnodig te duur

  • Gepubliceerd op 03-04-2019

Er zijn veel automobilisten die geld laten liggen als het gaat om de autoverzekering. Deze is vaak onnodig te duur. Als een eigenaar van een auto eenmaal een autoverzekering heeft, laat men deze vaak jaren in stand. Zelfs als er sprake is van het kopen van een andere auto neemt men de moeite niet om te kijken of een ander type verzekering voordeliger is. Of dat de autoverzekering mogelijk bij een andere verzekeraar goedkoper is. Het is niet voor niets dat er zoveel mogelijkheden zijn om autoverzekeringen te vergelijken. Dat is al een eerste punt. Verder is het zo dat naarmate een auto ouder wordt een lagere dekking voldoende is.

Bij het kopen van een andere auto kan het maar zo zijn dat deze bij een andere verzekeraar voordeliger te verzekeren is. Het merk en model hebben nu eenmaal invloed op de premie. Bij een verhuizing geldt hetzelfde. Het maakt voor verzekeraars uit waar de eigenaar van de auto woonachtig is. Het risico op schade is in Nederland niet overal even groot. Daarom variëren de premies van de autoverzekeringen ook per gemeente of stad. De bezitters van een auto geven wel een adreswijziging door, maar vergeten een vergelijking te maken bij andere verzekeraars. Het is altijd goed om eenmaal per jaar te kijken of er goedkopere opties zijn. Daarnaast is het zeker aan te raden om dat ook bij een verandering in de situatie te doen, zoals bij een verhuizing of aankoop van een andere auto. Dat voorkomt dat men te veel premie blijft betalen.