Vergelijken

Schadeclaims autoverzekering door brand stijgen weer

  • Gepubliceerd op 15-05-2019

Het Verbond van Verzekeraars heeft gemeld dat het aantal schadeclaims op de autoverzekering door brand weer is gestegen. Ten opzichte van het jaar 2017 is er in 2018 sprake geweest van een stijging van 9% van het aantal schadeclaims. In het afgelopen jaar zijn er in totaal 4.359 claims op de autoverzekering ingediend vanwege brand. In vergelijking met het jaar 2014 is er sprake van een enorme stijging van wel 45%. Het aantal claims is in tien provincies in Nederland toegenomen en dan gaat het om uitgebrande auto’s. Als er eenmaal sprake is van een auto die in brand staat, is er vaak geen houden meer aan. Indien de brand niet op tijd is ontdekt, gaat de auto al snel in vlammen op.

In de provincies Zeeland en Groningen is het aantal autobranden met  ruim 25% gestegen. In Overijssel zijn er per inwoner de meeste autobranden vastgesteld. Het vermoeden is overigens dat het totale aantal autobranden nog hoger ligt. Er zijn ook auto’s die in brand vliegen waar alleen een WA autoverzekering voor is afgesloten. De eigenaren hebben dan geen recht op schadevergoeding en dienen dan ook geen schadeclaim in. Overigens is onduidelijk waar de stijging van het aantal autobranden precies aan te wijten is. Het is vaak moeilijk om de daders op te sporen, want met de branden gaat vaak al het bewijsmateriaal verloren. Aan autobezitters is aan te raden om de auto op een verlichte plek neer te zetten. Het is af te raden om de auto op een afgelegen plaats te parkeren.