Vergelijken

Autokleur heeft invloed op aanrijdingen en claims autoverzekering

  • Gepubliceerd op 01-05-2019

Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars heeft cijfers gepubliceerd over aanrijdingen. Daaruit is onder meer gebleken dat de kleur van de auto invloed heeft op het aantal aanrijdingen. Het blijkt namelijk dat automobilisten die in een roze auto rijden het vaakst een aanrijding veroorzaken. Dat heeft uiteraard ook tot gevolg dat er claims komen op de autoverzekering. Naast dat er gekeken is naar de kleur en het aantal aanrijdingen is er eveneens gekeken naar het automerk. Van alle automerken geldt dat de automobilisten die in een Chevrolet rijden het vaakst voor een aanrijding zorgen. De schadeclaims op een autoverzekering van klanten van verzekeraars komen uiteraard binnen als er een aanrijding is geweest.

Hierdoor is het ook mogelijk om te onderzoeken welke kleuren en automerken het vaakst bij aanrijdingen betrokken zijn. Voor wat betreft de autokleur geldt dat roze met 2,35% de boventoon voert en daarna wordt gevolgd door bruin met 2,28%. Chevrolet is het eerste automerk dat de meeste aanrijdingen veroorzaakt met 2,52% gevolgd door Suzuki met 2,39%. Automobilisten die in een groene auto rijden veroorzaken met 1,60% het minst vaak aanrijdingen. Ook geel, oranje en blauw staan als autokleur onderin vermeld. De Mini is qua automerk het minst vaak verantwoordelijk voor aanrijdingen net als Skoda, Hyundai en Alfa Romeo. De percentages liggen overigens niet extreem ver uit elkaar met 2,35% voor roze en 1,60% voor groen. Of met 1,56% voor de bestuurders die in een Mini rijden en 2,52% voor de automobilisten die in een Chevrolet rijden.