Vergelijken

Veel claims autoverzekering verwacht na noodweer

  • Gepubliceerd op 05-06-2019

Het is weer eens noodweer geweest in Nederland met onder meer schade aan auto’s. Bomen die compleet zijn weggerukt uit de grond en op auto’s neervallen. Of rondvliegende takken die schade toebrengen aan de auto. Het is dan ook niet vreemd dat er een verwachting is dat er een groot aantal claims op de autoverzekering binnenkomt. In Rheden is er bijvoorbeeld een windhoos geweest die ervoor gezorgd heeft dat tientallen auto’s zijn beschadigd. Ook in Emmeloord heeft een windhoos voor schade gezorgd aan auto’s.

In Gelderland is over het algemeen sprake van veel schade door omgevallen bomen. In Zwartsluis is er zelfs een boom gevallen op twee auto’s die in beweging waren. Het is echter niet voor iedereen weggelegd om een schadevergoeding te krijgen. Autobezitters die alleen een WA-autoverzekering hebben en schade aan de auto hebben door de storm krijgen niets. Als er dan een boom op een auto valt, kan de wagen natuurlijk afgeschreven worden. Zelfs de kleinste schade komt niet voor een vergoeding in aanmerking. Dat betekent dus dat er veel autobezitters na gisteren met een grote schadepost zitten.

Voor degene die een auto hebben met een allriskverzekering is dat een ander verhaal. Die hebben wel de mogelijkheid om de geleden schade door de extreme weersomstandigheden vergoed te krijgen. Overigens is onlangs nog bekend geworden dat verzekeraars mogelijk de premies gaan verhogen als gevolg van de toenemende extreme weersomstandigheden. De flinke storm die gisteren in Nederland heeft huisgehouden versterkt mogelijk deze gedacht bij de verzekeraars. Die krijgen het vandaag en de komende dagen in elk geval druk.