Alleen de allerbeste verzekeraars voor u!

Autoverzekeringen top 3

Alle verzekeraars

ANWB beste website voor autoverzekering

De resultaten van het onderzoek van WUA naar de beste websites voor het afsluiten van een autoverzekering zijn onlangs bekendgemaakt. Daaruit is wederom naar voren gekomen dat de ANWB over de beste website beschikt voor het afsluiten van een autoverzekering. In april van 2012 werd de website van deze verzekeraar ook al uitgeroepen tot de beste, maar nu is zelfs de totaalscore toegenomen en uitgekomen op 7.

Het onderzoek is toegepast op basis van verschillende uitgangspunten, zoals online vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Met betrekking tot de onderdelen, zoals gebruiksvriendelijkheid en vertrouwen scoort de website van de ANWB voor het afsluiten van een autoverzekering het hoogste van alle verzekeraars. Andere bekende verzekeraars die in de top vijf van beste websites terecht zijn gekomen, zijn onder meer Ditzo en AllSecur. Daarbij is Ditzo.nl op een vierde plek beland en is AllSecur geëindigd op de derde plaats. De websites die als het minst aantrekkelijk worden beschouwd voor het afsluiten van een autoverzekering zijn Kruidvat en Nationale Nederlanden.

Opvallend is dat uit het onderzoek is gebleken dat de website van FBTO niet echt gewaardeerd wordt, maar dat 85% van de deelnemers wel besluit om verder te gaan kijken in het aanbod van autoverzekeringen op de website.

Overigens bieden verschillende autoverzekeraars de consumenten aantrekkelijke aanbiedingen als er een autoverzekering via de website wordt afgesloten. Zo maakt men bij de ANWB bij het afsluiten van een autoverzekering kans op een gratis set winterbanden en kan er bij FBTO gerekend worden op een gratis APK keuring als aan de voorwaarden wordt voldaan.

 


Geschreven voor Auto-Verzkering.net op 21-11-2012

ANWB heeft beste site voor autoverzekering

Het onderzoeksbureau WUA heeft bekendgemaakt dat de ANWB voor de tiende keer op rij de beste site voor een autoverzekering heeft. Er wordt regelmatig een onderzoek gehouden door WUA onder consumenten die tijdens de uitvoering van het onderzoek zich online oriënteren op het afsluiten van een autoverzekering. In de maand maart is gebleken dat de ANWB de beste score kreeg met betrekking tot de performance. Een belangrijk punt waar consumenten blijkbaar waarde aan hechten, is de perceptie van het merk. De verzekeraar bestaat natuurlijk al een erg lange tijd en dat boezemt vertrouwen in bij de consument. Het betrouwbare imago draagt daaraan bij en wordt eveneens uitgestraald via de website waar verzekeringen, zoals een autoverzekering kan worden afgesloten.

Overigens gaat het om de perceptie van het merk en de performance vooral om de site die via een desktop of laptop wordt bezocht. Als het gaat om de mobiele sites voor autoverzekeringen zijn er andere verzekeraars die een betere score krijgen. Het gaat dan onder meer om Interpolis en om Unive. De consumenten beleven een uitstekende ervaring bij het mobiel bezoeken van de sites van deze verzekeraars. Naast de ANWB zijn er nog een aantal verzekeraars die een dikke plus krijgen, zoals Centraal Beheer en FBTO. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat Independer wat minder populair is geworden en dat geldt eveneens voor de autoverzekeraar Allsecur. Overigens zijn de verschillen tussen de verzekeraars niet enorm groot te noemen en gaat het tijdens de uitvoering van het onderzoek om een momentopname tijdens het bezoeken van de sites voor autoverzekeringen.

 

 


Geschreven voor Auto-Verzkering.net op 11-04-2018

Copyright - 2014 2017 Auto-verzekering.net Alle rechten voorbehouden
Veelgestelde vragen | Disclaimer | Contact