Alleen de allerbeste verzekeraars voor u!

Autoverzekeringen top 3

Alle verzekeraars

Besparen op autoverzekering

Onlangs is er een verzekeringsspreekuur gehouden door een bekende Nederlandse krant in samenwerking met een tweetal sites over geld en verzekeringen. Daaruit is naar voren gekomen dat de consumenten vooral graag wilden weten wat de mogelijkheden zijn om te besparen op de autoverzekering.

Besparen op de autoverzekering is in principe vrij simpel, want het is gewoon een kwestie van het vergelijken van de premies en de dekkingen van de polis bij meerdere verzekeraars. Maar het is niet zonder meer op elk moment mogelijk om de bestaande autoverzekering op te zeggen en over te stappen naar een goedkopere verzekeraar. Bij de meeste autoverzekeringen wordt er een overeenkomst aangegaan voor een haar. In dat jaar is het niet altijd mogelijk om de autoverzekering op te zeggen en over te stappen om goedkoper uit te zijn. Na het eerste jaar volgt een automatische verlenging, maar dan heeft de verzekerde wel elke dag de mogelijkheid om de polis door opzegging te beëindigen, waarbij er wel rekening gehouden moet worden met een opzegtermijn van een maand. Dit is zo onder de leden van het Verbond van Verzekeraars met elkaar overeen gekomen.

De verzekerde heeft verder altijd het recht om over te stappen naar een goedkope autoverzekering als de huidige verzekeraar wijzigingen in de premie of in de voorwaarden doorvoert. Er zijn dus meerdere mogelijkheden om te besparen op de autoverzekering als de verzekerde het recht heeft om over te stappen. Vergelijk echt goed de polissen om bij de goedkoopste autoverzekering uit te komen en op langere termijn financieel voordeel te behalen.

 


Geschreven voor Auto-Verzkering.net op 12-09-2012

Ook besparen op autoverzekering in het nieuwe jaar

Het einde van het jaar staat op het gebied van verzekeringen in het teken van de zorgpolis. De verzekeraars stunten met premies en proberen de klanten met kortingen en acties te verleiden. Het is haast vanzelfsprekend om aan het einde van het jaar de zorgpolissen te vergelijken, maar dat is doorgaans niet van toepassing met betrekking tot de autoverzekering.

Het nieuwe jaar biedt echter nieuwe kansen om de financiële situatie in kaart te brengen en te kijken waar op kan worden bespaard. Dat kan onder meer op de premie van de autoverzekering. Het is dan ook aan te raden om niet alleen naar de zorgpolissen te kijken, maar ook de autoverzekeringen onder de loep te nemen en te ontdekken waar men het voordeligst uit kan zijn. Overigens geldt het ook niet alleen voor de autoverzekering en basispolis, maar natuurlijk ook voor alle andere verzekeringen.

Het overstappen van autoverzekering kan geld besparen en bovendien is het bijzonder eenvoudig om naar een andere autoverzekeraar te gaan. De bestaande polis kan worden opgezegd volgens de voorwaarden en ingangsdatum kan bij het afsluiten van de nieuwe autoverzekering meteen worden opgegeven. Nog steeds laten veel consumenten het erbij zitten en wordt er geen moeite ondernomen om geld te besparen. Geld dat op een hele andere manier kan worden gebruikt als er tenminste even gekeken wordt naar de mogelijkheden die andere verzekeraars te bieden hebben om de auto zo voordelig mogelijk te laten verzekeren. Het nieuwe jaar kan goed beginnen en financieel voordeel bieden als men daar wat moeite voor doet.

 


Geschreven voor Auto-Verzkering.net op 03-12-2014

Copyright - 2014 2017 Auto-verzekering.net Alle rechten voorbehouden
Veelgestelde vragen | Disclaimer | Contact