Alleen de allerbeste verzekeraars voor u!

Autoverzekeringen top 3

Alle verzekeraars

Wie dekt gestolen spullen uit auto?

Het kan een behoorlijk shock zijn: een kapot autoraampje of geen spoor van inbraak, maar wel ontbrekende spullen. U voelt uzelf er belazerd en onveilig door. Er moet bovendien een hoop geregeld worden. Denk hierbij aan aangifte, eventuele reparatie en het opnieuw kopen van de spullen die gestolen zijn.

Auto inbraakAls iemand uw auto heeft opengebroken, is de eerste vraag wat ze hebben meegenomen. Gelukkig zijn er verschillende verzekeringen die u beschermen tegen (al) het bovenstaande, maar welke zijn hiervoor het meest geschikt?

We bespreken in dit artikel de autoverzekering, de inboedelverzekering en de reisverzekering, zodat u uiteindelijk precies weet welke keuze u het beste kunt maken.

De autoverzekering

Heeft u een WA verzekering, dan voldoet u aan de wettelijke verplichtingen van alle autorijders. Immers, een dergelijke verzekering is voor iedere bestuurder verplicht. Met de WA verzekering wordt enkel de schade gedekt die u met uw auto veroorzaakt bij anderen; niet de schade die u oploopt door diefstal.

Heeft u een beperkt of volledig casco autoverzekering afgesloten? Dan dekt deze de diefstal wél, maar enkel van de spullen die ingebouwd zijn. Denk hierbij aan audioapparatuur of navigatie. Vaak is dit wel slechts tot een bepaald bedrag, zo rond de 500 euro. Losliggende spullen zijn niet meeverzekerd. Tip: laat dan ook nooit uw telefoon of portemonnee in uw auto liggen!

De inboedelverzekering

Onder uw inboedel vallen ook spullen die los liggen in uw auto, maar toch zijn deze vaak beperkt verzekerd. Is uw inboedel beschadigd geraakt of bent u deze verloren? Dan dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen, zoals braak aan de buitenkant van uw auto. Bovendien mogen de spullen van buitenaf niet zichtbaar geweest zijn en geldt er veelal een maximumbedrag, waarbij de dekking ook alleen maar in Nederland geldig is.

Reisverzekering

Autovakanties zijn fantastisch totdat u slachtoffer wordt van diefstal. Dit kan behoorlijk wat roet in het eten gooien. Juist wanneer u hier het minst op zit te wachten. Gelukkig is er de reisverzekering, die dekking kan bieden bij diefstal van de spullen uit uw auto. Vakantie in eigen land valt hier ook onder, mits de auto de veiligste plaats is geweest om de spullen in op te bergen.

Ook bij de reisverzekering mogen spullen niet zichtbaar geweest zijn van buitenaf. Vergeet u geen aangifte te doen? Anders krijgt u de schade sowieso niet vergoed. Bij een verblijf in het buitenland moet u dus ook een proces verbaal hebben van de politie.

De conclusie

U weet nu wat de voorwaarden zijn van drie verschillende verzekeringen. Als u slachtoffer bent geworden van autodiefstal, krijgt u de ingebouwde apparatuur tot een gemiddeld bedrag van 500 gewoon vergoed door aanspraak te doen op uw autoverzekering.

Losliggende spullen vallen daarentegen niet onder de autoverzekering. In dit geval kunt u dus beter aanspraak doen op uw inboedelverzekering. Toch biedt geen enkele verzekering dekking bij spullen waar u onzorgvuldig mee om bent gegaan. Zorg er dus te allen tijde voor dat u waardevolle spullen nooit in uw auto achterlaat!

Copyright - 2014 2017 Auto-verzekering.net Alle rechten voorbehouden
Veelgestelde vragen | Disclaimer | Contact