Alleen de allerbeste verzekeraars voor u!

Autoverzekeringen top 3

Alle verzekeraars

Elk jaar wisselen van autoverzekering

Vanwege het grote aantal verzekeraars en de speciale aanbiedingen die zij hanteren kan het zeer interessant zijn om elk jaar te wisselen van autoverzekering. Veel verzekeraars bieden aantrekkelijke aanbiedingen aan nieuwe verzekeringsklanten. Als je jaarlijks bereid bent wat tijd te investeren dan kun je hiermee flink besparen op de autoverzekering.

De kosten voor de autoverzekering kunnen flink oplopen. Vooral voor nieuwe voertuigen betaal je een aanzienlijke premie. Om te voorkomen dat jij ieder jaar een groot deel van jouw salaris moet spenderen aan de premie van de autoverzekering, leggen wij je uit hoe je elk jaar kunt wisselen en waarom het interessant is.

Aanbiedingen voor nieuwe klanten

Als je klant wordt bij een verzekeraar dan kun je rekenen op allerlei mooie aanbiedingen. Je krijgt een maand premie terug, kunt aanspraak maken op 15% korting over het gehele jaar en bij sommige verzekeraars zelfs kans maken op geweldige prijzen zoals een weekend weg. Autoverzekering wisselenEr zijn zelfs verzekeraars die cadeaukaarten voor webwinkels zoals Bol.com bij een nieuwe autoverzekering toesturen.

Je kunt hier erg gemakkelijk gebruik van maken door ieder jaar te veranderen van verzekeraar. Zo krijg je jaar op jaar een geweldige premiekorting, kun je mooie cadeaus ontvangen en maak je telkens weer kans op een mooie reis. En zodra de actieperiode is verlopen ga je weer naar een andere verzekeraar en herhaal je de cyclus.

Sommige verzekeraars hanteren ook periodiek speciale aanbiedingen. Je krijgt bijvoorbeeld een iPad cadeau wanneer je tijdens een specifieke maand een nieuwe autoverzekering afsluit. Als deze actieperiode start op het moment dat jij wilt wisselen dan kun je hier dus maximaal gebruik van maken.

Je neemt schadevrije jaren mee

Wanneer je overstapt naar een nieuwe verzekeraar dan neem je de schadevrije jaren gewoon mee. Deze jaren worden bij de oude verzekeraar opgevraagd en direct doorgevoerd bij de nieuwe verzekeraar. Dit biedt een ontzettend groot voordeel: de nieuwe verzekeraar zal, net als de oude verzekeraar, een mooie korting bieden op de premie.

Schadevrije jaren zijn vooral interessant wanneer je zelf zeer zorgvuldig rijdt. Je moet meerdere jaren schadevrij rijden om een hoge premiekorting op te bouwen. Maar wanneer je uiteindelijk meer dan 10 jaar schadevrij rijdt dan kun je rekenen op een aanzienlijke premiekorting. In combinatie met de korting voor nieuwe klanten verlaagt dit de premie aanzienlijk.

Let er bij het overstappen altijd op dat de nieuwe verzekeraar inderdaad de schadevrije jaren overschrijft. Zo voorkom je dat je bij de nieuwe verzekeraar opnieuw moet beginnen met opbouwen. Verifieer daarom altijd vooraf of deze schadevrije jaren inderdaad worden overgeschreven en welke korting de verzekeraar op de premie kan geven.

Vergelijk jaarlijks de autoverzekering

Het jaarlijks vergelijken van jouw autoverzekering kan ontzettend veel voordeel opleveren. Wanneer je enkele jaren voor het laatst bent overgestapt dan is het voordeel ontzettend hoog. Dit kan op jaarbasis al enkele honderden euro’s schelen.

Daarbij zie je in de vergelijking ook direct bij welke verzekeraar er op dit moment een goede actie loopt. Kies niet altijd voor de actie die het meest aantrekkelijk lijkt, zoals een gratis iPad, maar houd ook factoren zoals de maandelijkse premie in de gaten. Het kan zomaar voorkomen dat de maandpremie aanzienlijk hoger ligt omdat de verzekeraar de kosten voor de iPad wil terugverdienen.

Zeg vandaag nog je autoverzekering op bij de huidige verzekeraar. Dit is mogelijk wanneer je recentelijk hebt verlengd of wanneer er spoedig weer wordt verlengd. Wees echter niet te laat. Dit kan ertoe leiden dat je aanzienlijk meer betaalt voor het tweede jaar.

Kijk snel naar de acties die op dit moment lopen en besluit welke actie voor jou het meest interessant is. Zo help jij jezelf op jaarbasis al snel enkele honderden euro’s te besparen.

Copyright - 2014 2017 Auto-verzekering.net Alle rechten voorbehouden
Veelgestelde vragen | Disclaimer | Contact